Stott Pilates

STOTT PILATES® je najpriznatiji predstavnik suvremene Pilates metode, a koja se temelji na originalnom učenju Josepha H. Pilatesa. Osnivači metode Moira Merrithew (djevojački Stott) i Lindsay Merrithew, zajedno sa timom stručnjaka sportske medicine, fizioterapeuta i fitness profesionalaca, proveli su 25 godina u detaljnom definiranju metode, kako bi u nju integrirali nova istraživanja sa područja anatomije, biomehanike i spinalne rehabilitacije. Rezultat je najsigurnija, najefikasnija i najprimjenjivija metoda današnjice, priznata od strane najvažnijih svjetskih asocijacija liječnika, fizioterapeuta i fitness trenera. Oplemenjivanje metode novim znanstvenim saznanjima i usavršavanje Pilates opreme traje sve do danas. Stott Pilates® sjedište u Torontu u sustavnoj je korelaciji sa znanstvenim krugovima, te svi mi koji smo dio njihova tima, imamo priliku kontinuirano nadograđivati znanje.

Osnovne odrednice STOTT PILATES® metode su razvoj niza pripremnih vježbi i modifikacija namijenjenih različitim tipovima postura, dodatno stabiliziranje zdjeličnog i ramenog obruča, veći doprinos stabilizaciji i mobilizaciji kralježnice sa ciljem čuvanja njezinih prirodnih krivulja, i sa tim u vezi rad u neutralnim pozicijama te detaljno definiranje obrasca disanja koje doprinosi stabilizaciji tijela i učinkovitosti metode.

Kao inteligentan, funkcionalan i cjeloviti mišićno-skeletni program, STOTT PILATES® rješava mnoge posturalne probleme, jača sve mišićne regije, a posebno centar tijela, balansira stabilnost i fleksibinost tijela, povećava lakoću i sigurnost u kretanju, pomaže u prevenciji ozljeda, rebalansira mišiće oko svih zglobova te poboljšava cirkuaciju, koordinaciju, balans i propriocepciju. Zbog svog je neagresivnog pristupa te velikih mogućnosti u modificiranju vježbi primjenjiv za široku paletu korisnika, od postrehabilitacije do vrhunskog sporta. STOTT PILATES® može biti zaseban trenažni program ili dodatak drugim metodama i trenažnim tehnikama. Posebno se preporuča u kondicijskoj pripremi sportaša, gdje doprinosi boljoj izvedbi sportaša u osnovnom sportu.

Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak
19:00
Stott Pilates
19:00
20:00
Stott Pilates
19:00
20:00

Srijeda

 • Stott Pilates
  19:00 - 20:00

Petak

 • Stott Pilates
  19:00 - 20:00
Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak
19:00
Stott Pilates
19:00
20:00
Stott Pilates
19:00
20:00

Srijeda

 • Stott Pilates
  19:00 - 20:00

Petak

 • Stott Pilates
  19:00 - 20:00