Danas je na Gradskim bazenima Cerine u cilju stvaranja mladih igrača pravilnim razvijanjem njihovih tehničkih, taktičkih i moralnih vrijednosti, a u suradnji sa licenciranim trenerima te u sklopu Kids’s Day eventa, predstavljena novoosnovana Škola nogometa Grada Koprivnice. Školu trenutno pohađa oko 80 djece svih uzrasnih kategorija. Bila je to ujedno prilika da se isproba i novootvoreno uređeno igralište pokraj samih bazena.

Uz mnogobrojne uzvanike, goste i roditelje, otvorenju igrališta i prezentaciji Škole nogometa je u ime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Grad Koprivnica je uistinu Grad sporta. Današnjim otvorenjem igrališta pokraj naših bazena Cerine dobivamo još jednu dodatnu vrijednost. Ona nam pokazuje koliko smo privilegirani u odnosu na gradove u okruženju jer stalnim ulaganjem u infrastrukturu podižemo kvalitetu življenja naših građana“, rekla je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec u pozdravnom govoru, nakon čega je iskazala zadovoljstvo s promocijom nove škole nogometa.

„Škola nogometa Grada Koprivnice došla nam je u pravo vrijeme. Jedan smo od rijetkih gradova u Republici Hrvatskoj koji bilježi porast broja učenika, a isto tako i potrebe za bavljenjem nekim od sportova, pri čemu prednjači nogomet. Školovani i stručni treneri poziv su za sve da se upišu u Školu nogometa Grada Koprivnice kako bismo i dalje bili, ne samo Grad sporta, nego i Grad poželjan za život“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Zahvalu Gradu Koprivnici, pokroviteljima i donatorima, sportskim djelatnicima i roditeljima iskazao je predsjednik Škole nogometa Grada Koprivnice Vedran Bači, nakon čega mu je Martina Mak, prokuristica tvrtke Krezić d.o.o. uručila prigodnu donaciju u iznosu od 30 tisuća kuna.

Otvorenju igrališta i prezentaciji Škole nogometa u ime tvrtke Komunalac d.o.o. prisustvovali su predsjednica Uprave Nataša Tetec i članovi Uprave Dubravka Horvat i Goran Međurečan.