Grad Koprivnica sudionik je projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“ koji se provodi u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo na području Republike Hrvatske. Cilj projekta je promicanje tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane.

U sklopu dijela projekta koji se provodi u Koprivnici uz redovne aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ dobivena je i vrijedna oprema i to razna igrala za uređenje dječjeg igrališta u središnjem gradskom parku te uređenje staze „Živjeti zdravo“.

Kroz igru i kretanje otvorena su za igru nova igrala na igralištu u središnjem gradskom parku te sprave za vježbanje uz stazu „Živjeti zdravo“. Programu otvorenja ispred Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

U prigodnom programu otvorenja u središnjem gradskom parku sudjelovali su naši treneri iz Sportskog centra Antonia Lončarić i Domagoj Rašan te učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostivinski i Srednje škole Koprivnica.

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ provodila se gotovo svake subote uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine. Hodalo se 141 puta, sudjelovalo je 2307 sudionika koji su prošli 484 kilometra. Aktivnost „Volonteri u parku“ provodila se uz stručna vodstva zaposlenika vrtića, škola, ustanova u kulturi, udruga građana, trgovačkih društava i pojedinaca. Provedeno je 79 aktivnosti sa 3750 djece i odraslih od strane 25 organizacija i pojedinaca.