Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj u kojoj Baby fitness projekt traje punih 10 godina i to zahvaljujući vrijednim volonterima Društva naša djeca.

Cijelo desetljeće u Koprivnici se odvijaju baby fitness radionice namijenjenje edukaciji roditelja, odnosno obiteljima djece do 12 mjeseci. Tematska predavanja i razgovori sa stručnjacima o pitanjima važnim za zdravo odrastanje te vježbanje s fizoterapeutkinjom u tom su razdoblju na Bazene Cerine privukli oko 2000 beba. Članice baby fitness tima dr.med. Zorica Valentić, specijalista pedijatar, Ida Šipek, diplomirana psihologinja i Jasminka Potočnjak magistra fizioterapije te od 2017. i Paula Kuharić, magistra psihologije, uz znanje i iskustvo s mališanima i njihovim roditeljima podijelile su i puno pozitivnih emocija.

baby-fitness-ekipa-za-vježbu-spremna- baby-fitness-predavanje

 

 

 

 

 

 

 

Prema podacima kojima raspolažem Koprivnica je jedini grad u Hrvatskoj koji kontinuirano provodi projekt Baby fitness. Započeli smo krajem 2007. na inicijativu Maje Ostriž te nakon edukacije u Zagrebu od siječnja 2008. jednom mjesečno održavamo radionice. Svaki put obrađujemo aktualnu temu uz vježbe i praćenje motoričkog razvoja sve dok dijete ne navrši godinu dana. Izrazito smo zadovoljni odazivom i aktivnim odnosom roditelja, posebice očeva i uvjereni smo da ovaj projekt ima budućnost. – ističe dr Zorica Valentić.

Zahvaljujući UNICEFu na čiju inicijativu je projekt i započeo te Društvu naša djeca koji ga je nastavio uz podršku Grada i Županije, Baby fitness je za sve korisnike bio posve besplatan.

baby-fitness-do-lopte-puzajući

Obilježavanje značajne obljetnice održat će se u petak, 26. siječnja od 17:00 do 18:00 h na bazenima Cerine (velika dvorana Sportskog centra Cerine). Dobro došli su svi dosadašnji polaznici Baby fitnessa za koje DND priprema poseban program pun igre i zabave.