U organizaciji Grada Koprivnice, danas je na Cerinama započeo zimski kamp u sklopu projekta „Kampom do jednakosti“  koji sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“. Riječ je o projektu koji će kroz zimski i ljetni kamp uključiti 40-ero u dobi od 6 do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice te će se kroz isti djeci omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Zimski kamp započeo je danas, a trajat će sve do 25. veljače na bazenima Cerine u terminu od 10:00 do 16:00 sati. Sam kamp sastojat će se od tri programa: „Sportski kamp“, „Kreativni kamp“ i „Aktivni odmor“ (Igre na vodi). Osmišljene aktivnosti su složene na način da djeca upoznaju sportove s kojima se inače nemaju priliku susretati. Suradnja u realizaciji aktivnosti ostvarit će se i s kineziolozima grada Koprivnice koji djeluju u sklopu Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

Na zimskom kampu sudjeluje 20-ero djece u dobi od 6 do 12 godina koja će kroz pet dana sudjelovati u raznim aktivnostima i sportovima. Prvi dan djeci su uručeni ruksaci u kojima ih je dočekala potrebna oprema za zimski kamp Cerine. O sigurnosti djece za vrijeme boravka u kampu brinut će kineziolozi, animatori i ostalo stručno i educirano osoblje bazena Cerine.

 

 

Ovaj događaj realiziran je uz financijsku podršku Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.