Cerine Fit izazov, individualni program vježbanja pod vodstvom stručnih kineziologa i fizioterapeuta na bazenima Cerine, u kojem se prvi okušao Goran Posavec – Poso, ušao je u šesti tjedan provedbe. Goran je od početka Fit izazova smršavio 23 kilograma, a kaže kako se nikad nije osjećao bolje.

– Strogo se držim režima vježbanja i prehrane i tu odstupanja nema. Tri puta tjedno vježbam na individualnom treningu s osobnim trenerom i još sam ubacio četiri treninga gdje vježbam sam, plivam, idem u saunu i slično. Tijekom Fit izazova naučio sam da je stručno vodstvo važno jer treba mijenjati više vrsta treninga, a ne se koncentrirati samo na onaj koji nama osobno najviše odgovara. Već 25 godina sam u sportu, ali nikad nisam išao u teretanu. Već nakon drugog treninga shvatio sam da je vježbanje u teretani ili dvorani čak i zabavnije od nogometa – rekao je Goran.

Kaže kako je s vremenom zavolio sve vrste treninga, najbolje mu ide takozvano ‘mrtvo dizanje’, ali dok ima volje i odlučnosti, niti jedan trening mu ne pada teško.

– Što se tiče prehrane, i tu se držim pravila i plana kojeg mi je izradio trener. Tijekom dana jedem više mesa, a manje nezdravih namirnica nego prije. Pijem isključivo običnu i mineralnu vodu, čaj, a prvi put sam u svojih 38 godina počeo piti kavu. Bez šećera, naravno. Teško mi je palo odreći se soka, no sve muke oko mijenjanja prehrane nestale su kad su se pojavili prvi rezultati – kazao je Goran.

Naglašava da je promjena izgleda u drugom planu, a najvažnije mu je bilo učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

– Prvo sam primijetio da zapravo imam viška energije od onog na što sam bio naviknut. Na poslu sam brži, okretniji i sve mi je lakše, a kad hodam negdje uz stepenice ne zapušem se kao prije. Druga odlična stvar je da konačno stanem u odjeću koju sam nosio prije pet godina. Imam čak i odjeće koja je u ormaru stajala, a da je nikad nisam obukao. Znate ono dok kupite nešto, pa sami sebi kažete da ćete to nositi dok smršavite. Obično se to ne dogodi, ali ja sam konačno dočekao taj dan – objasnio je Goran.

Goran na početku Cerine Fit izazova

Cilj mu je do kraja ove godine skinuti još 20 kilograma, odnosno postići željenu kilažu od 120 kilograma, ali prije svega voditi zdrav život.

– I nakon Cerine Fit izazova nastavit ću s zdravim načinom života, više se kretati, rekreirati se i zdravo hraniti. Jako mi je drago da sam i prijatelje i rodbinu uspio aktivirati tako da se već nekoliko njih planira odvažiti na sudjelovanje u Cerine Fit izazovu, ali i općenito zdravije živjeti – zaključio je Goran.

Njegova osobna trenerica Melita Jug, magistra kineziologije, ima samo riječi hvale za trud i volju koju je Goran uložio u Cerine Fit izazov.

– Svaka osoba koja se uključi u Fit izazov sama je najzaslužnija za rezultate koje postigne. Stručno osoblje sportskog centra Bazena Cerine je tu da ih usmjeri, odredi plan vježbanja, način prehrane i prati napredak. Goran je zaista pravi primjer toga da se sve može uz osobnu odluku i volju, a uz stručno znanje i podršku iskusnih trenera jako brzo dolaze vidljivi rezultati. Moram naglasiti da je popravljanje tjelesnog izgleda samo dobra posljedica onog što mi u Cerine Fit izazovu radimo, a to je zdravo mršavljenje i stjecanje pozitivnih životnih navika koje vode poboljšanju zdravstvenog stanja pojedinca – rekla je trenerica Melita.

Cerine Fit izazov namijenjen je svima onima koji žele pozitivne promjene u životu, a uz stručno vodstvo trenera vježbajte, hranite se zdravo, smršavite i budite zdravi i fit!

Prijavite se na Cerine Fit izazov na recepciji Bazena Cerine ili na broj telefona 048/240-570. Vidimo se!