Užurbani ili prebrzi tempo života ostavlja sve manje vremena za ono najvažanije – brigu o zdravlju. Ovo su jedne od najvažnijih metoda holističke medicine, a ukazuju nam na način života i prehrane, na naše dobre ili loše navike. Ove analize se koriste za utvrđivanje optimalne prehrane za svaku osobu te daju preporuke za moguće promjene u životnom stilu radi postizanja zdravlja i prevencije kroničnih bolesti.

U paket su uključene 3 analize tijela te savjetovanje liječnika specijalista:

 DARKFIELD MIKROSKOPSKA ANALIZA ŽIVE KAPI KRVI

omogućava Vam da saznate kakvo je stanje vašeg organizma, kakvog su oblika vaše krvne stanice i što govore o vašem zdravlju. Može pružiti neprocjenjive informacije o ranim promjenama vidljivim u krvi puno prije pojave prvih znakova bolesti. Također može pokazati prikrivene uzroke kroničnih bolesti i raznih tegoba.

Što se može vidjeti pregledom?
– promjene u stanicama ili plazmi kao posljedica nedostatnog unošenja vitamina, minerala, vode ili uslijed njihove slabe apsorpcije
– predispozicija za aterosklerotične promjene na krvnim žilama i sklonosti prema kardiovaskularnim oboljenjima
– oštećenja stijenke crijeva – sindrom propusnih crijeva
– kakvo je stanje i kakve su mogućnosti vašeg imunološkog sistema
– da li je došlo do oštećenja stanica uslijed djelovanja toksina, slobodnih radikala
– kakva je sposobnost organizma da neutralizira i izluči otrove
– prisutnost bakterija i postojanje akutnih ili kroničnih upalnih žarišta
– kakva je sposobnost organizma da probavlja bjelančevine i masti (da li postoji poremećaj u radu jetre ili gušterače)

Priprema za pregled:
– prije same analize, ne smije se konzumirati hrana i piće (4-6 sati)
– ukoliko to nije moguće iz zdravstvenih i drugih razloga, zadnji obrok prije pregleda neka bude voće ili povrće bez masnoće (ne mlijeko ni mliječni proizvodi)
– piti dosta tekućine
– na dan pregleda izostaviti kavu i alkoholna pića kao i zaslađene i gazirane napitke

 

TEST INTOLERANCIJE NA HRANU

Na jednostavan i neinvazivan način možete točno saznati koja hrana, točnije koji nutrijenti koje svakodnevno unosimo obrocima i za koje vjerujemo da su zdravi za nas, nama uistinu ne gode u svakodnevnom životu.
Naime, navikli smo spoznajom iz naše neposredne okoline, obitelji i tradicija kraja u kojem se nalazimo dobiti smjernice što je za nas dobro a što bas i nije. Takva su učenja korisna ali i uopćena, bez osobnih smjernica.
Test intolerancije ukazat će Vama individualno, točno koje je namirnice potrebno izbjegavati kako bi vaš probavni sustav, a s njime i svi drugi sustavi, transportom preko krvi, olakšano radili a Vi bili potpuno zdravi i zadovoljni.
Drugim riječima, hrana za koju vjerujete da je potpuno zdrava i potrebna upravo Vama može privremeno stvarati poteškoće. Nadutost, umor, podrigivanje, vjetrovi, “kamen u želucu”, promjena stolice samo su neki od simptoma koji nam govore da nešto nije u najboljem redu.
Pronalazimo jednostavna rješenja u supstituciji intoleranata zdravom hranom za Vas, dajemo vremena Vašem organizmu da se odmori i oporavi kako biste uskoro ponovno uživali u hrani koju priželjkujete.
Testom intolerancije ozdravljujete probavu, jačate probiotičku zaštitu crijeva, alkalizirate se i jačate cjelokupni organizam kao i prijeko potreban imunitet.

 

MEDICINSKI UREĐAJ ZA UTVRĐIVANJE SASTAVA TIJELA IN BODY 230

Detaljna analiza tijela koja se radi dijagnostičkom vagom, odnosno monitorom koji izračunava sastav Vašeg tijela jedinstvenom, naprednom tehnologijom dvostruke frekvencije. InBody se bazira na tzv. BIA tehnologiji (Bio Impedance Analysis = Mjerenje Bioelektrične impedancije) koja pomoću elektroda šalje slabe i sigurne električne signale kroz tijelo. Ovom metodom može se izmjeriti količina masnog tkiva, bez masne tjelesne mase, mišićne mase i vode u tijelu te imamo li normalnu, premalu ili preveliku tjelesnu težinu.

Paket uključuje sve tri analize, a cijena paketa po osobi iznosi 400,00 kuna.

Preglede i savjetovanja vrši: STJEPAN HABUNEK, dr.med, spec.obiteljske medicine na gradskim bazenima Cerine, 12. lipnja s početkom u 9:00 sati.

Pristup je individualan u trajanju od 45 minuta prilikom čega ćete dobiti procjenu inicijalnog stanja te savjetovanje.

Prijavite se možete na recepciji bazena Cerine do 10. lipnja, a prilikom prijave dobit ćete termin pregleda.