Junior FIT program provodi se tri puta tjedno po 45 minuta, a programom su zastupljene različite sportske aktivnosti s odabranim rekvizitima prema dobi i mogućnostima djece. Intenzitet aktivnosti prilagođen je razvojnim mogućnostima djece, a sve aktivnosti odvijaju se u primjereno osposobljenom prostoru.

Program se provodi utorkom i četvrtkom u dvorani, srijedom na bazenu. Važno je naglasiti da se cjelokupni sportski program temelji na potrebi djeteta za kretanjem putem igre i zabave kao osnovnoj aktivnosti djeteta u veseloj i opuštajućoj atmosferi (bez naglašenih napora i opterećenja s krajnjim rezultatom “stvaranja vrhunskih sportaša” i “ranu specijalizaciju”) s naglaskom na motorički razvoj djeteta.

Ovim univerzalnim sportskim programom potičemo i razvijamo svijest o važnosti tjelesnog vježbanja, zdravog, aktivnog i produktivnog načina života, koji je sastavni dio kulture življenja.

Kroz školu plivanja djeca, postepeno kroz igru, upoznaju elemente plivanja, a različitim vježbama potiče se njihov osjećaj sigurnosti u i pokraj vode te razvija pozitivan stav prema vodi.

Pravilnim pristupom trenera djeca razvijaju pozitivan stav prema vodi kao mediju u kojem se dobro i sigurno osjećaju i s veseljem igraju. Na taj način djeca svoje slobodno vrijeme provode na organiziran i zdrav način i odrastaju u osobe koje vole vodu, plivanje i športove na vodi.

Kad dijete nauči plivati, roniti, skakati, razvijaju se i druge potrebne osobine: samopouzdanje, hrabrost, sustavnost i discipliniranost u izvršenju postavljenih zadataka te formiranje pozitivnih navika za zdrav način života.

 Program provode profesorice kineziologije Melita Jug i Mirna Purić.

Pridružite nam se od 01.10.2019. Prijave na recepciji bazena, 048/240-570
Cijena mjesečnog programa iznosi 100,00 kn

IMG_9324 IMG_9325 IMG_9330 IMG_9317 IMG_9316 IMG_9315 IMG_9314 IMG_9302

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORFIT
JUNIORFIT