Jutarnje buđenje je trening uz koji ćete se razbuditi i svježe, relaksirano te kvalitetno započeti svoj radni dan.

Trening u kojem se kombiniraju kardio, snaga, izdržljivost i ravnoteža. Pogodan je za napredne vježbače, ali i za početnike jer se lako adaptiraju na trening u kojem sami biraju basic ili progresivnu verziju vježbe koja je zadana.

Ovaj trening besplatan je u mjesecu prosincu za sve korisnike u srijedu i petak od 6:15 do 7:00 sati u dvorani, te od 7:00 do 8:00 sati u plivačkom bazenu.

Postoje tvrdnje koje govore kako doba dana u kojem vježbate ne čini apsolutno nikakvu razliku. Drugi pak tvrde da je jutarnji trening najbolja opcija.
Donosimo vam neke od prednosti jutarnjeg treninga, kako biste sami mogli prosuditi.

ZAŠTO JUTARNJI TRENING?

Gradi dosljednost
Tijekom radnog dana, kada se zaredaju obaveze, vježbanje često završava na samom kraju popisa obaveza, a do kraja dana se nekima čak i izgubi s popisa. Kako biste u potpunosti izbjegli ovu situaciju, trening odradite kao prvu obvezu ujutro, prije nego nešto stigne postati bitnije.

Ubrzava metabolizam
Ako vaš dan započnete fizičkom aktivnošću, vaš metabolizam se ubrzava i nastavlja istim tempom satima poslije. Na taj način, vaš ubrzani metabolizam sagorijeva više kalorija. Čak i ako sjedite u uredu. Jutarnjim treningom vaše tijelo odmah na početku dana oslobađa endorfin, koji još nazivaju i hormon sreće, tako da je osigurana doza dobrog raspoloženja i energije kroz cijeli dan.

Regulira apetit
Trening ujutro pomoći će vam da kontrolirate svoj apetit za taj dan. Prije treninga potrebno je imati kalorijski zalogaj, kao što je jabuka ili jogurt, koji će vam dati energiju koja je potrebna za vježbanje. Taj obrok će se tijekom treninga potrošiti, a vaše tijelo će trebati odgovarajuće hranjive tvari, što će rezultirati želju za kvalitetnijom hranom. Postupno ćete otkriti da vaši obroci postaju sve manji i hranjiviji, a želja za usputnim grickanjem u uredu će polako i sigurno nestati.

Osigurava bolji san
Redovito vježbanje rezultira boljom kvalitetom spavanja. U kasnim satima umor će vas svakako stići, ali znajući da sljedeće jutro morate ustati ranije zbog treninga, pomjeriti ćete svoj odlazak u krevet na ranije sate. Od velike je važnosti svome tijelu omogućiti vrijeme za odmor od svakodnevnih obveza, ali i od treninga. Teško je postići željene rezultate bez kvalitetnog odmora.

PREDNOSTI

  • Osigurava bolji san
  • Regulira apetit
  • Ubrzava metabolizam
  • Gradi dosljednost
  • Povećava energiju i dobro raspoloženje tijekom dana

Iskoristite pogodnosti u mjesecu prosincu i vježbajte u jutarnjem programu besplatno.

TERMINI: srijeda i petak od 6:15 do 7:00 sati u dvorani, te od 7:00 do 8:00 sati u plivačkom bazenu.

DSC_0321 DSC_0280 DSC_0229 3 4