U tijeku su upisi u novi program Korektivne hidrogimnastike na bazenima Cerine uz vodstvo stručnog trenera, Martine Gregurek, magistrice kineziologije.

Korektivna hidrogimnastika odnosno vježbanje u vodi, neizostavan je dio svake hidroterapije čime pokazuje svoju važnost u liječenju i prevenciji kroničnih ili akutnih stanja kralježnice. Zbog smanjenog opterećenja na zglobove pridonosi olakšanim pokretima, čime se postiže bolji učinak terapijskih vježbi, a smanjuje rizik od ozljeda.
Tokom treninga, sklop vježbi usmjeren je na određeni problem ili slabu točku pojedinca s nastojanjem da se facilitiraju potrebite skupine mišića i  aktiviraju centri u mozgu odgovorni za date procese i aktivnosti u tijelu.

back

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj: postizanje pozitivnog kineziološkog učinka, smanjenje boli, poboljšanje mišićne snage, izdržljivosti, pokretljivosti, aerobnog kapaciteta i skraćivanje trajanja jutarnje ukočenosti.

  • djeluje iznimno povoljno na lokomotorni sustav , poboljšavajući i povećavajući mišićnu snagu, izdržljivost i opseg pokreta s mnogo manje opterećenja na same zglobove te poboljšava balans i ravnotežu
  • hidrogimnastika se posebno preporuča onima koji žele prevenirati ili poboljšati postojeća ortopedska stanja, stanja nakon prijeloma, operativnih zahvata, reumatskih i neuroloških stanja, te sportskih ozljeda ( bolovi u vratu i križobolje, stanja nakon prijeloma, slabost muskulature, ozljede mekih tkiva, istegnuća zglobova, tetiva ili mišića, iščašenja, osteoporoza, osteopenija, kronične artroze, kronični reumatoidni artritis…)
  • pruža relaksaciju tijela i uma, te smanjuje stres kojem smo dnevno izloženi

istegnuće

 

 

 

 

 

 

 

Cijena programa:

  • HG mjesečni grupni trening – 220,00 kn ( 10 dolazaka )
  • HG polumjesečni grupni trening – 130,00 kn ( 5 dolazaka )
  • HG 1 sat, grupni trening – 30,00 kn

 

Termini:

  • UTORAK I ČETVRTAK  09:30 h – 10:15 h
  • UTORAK I ČETVRTAK 17:00 h – 17:45 h        

 

Prijavite se na recepciji bazena, na broj telefona 048/240 -570 ili na mail recepcija.cerine@komunalac-kc.hr