Slušati tijelom, plesati srcem. Ljetna plesna radionica osmišljena za predškolsku i školsku djecu od strane voditeljice plesnih tehnika  Jelene Matijaško.

Program će se odvijati u razdoblju od 15.srpnja do 19.srpnja, za djecu predškolske dobi u terminu od 16:30 h do 17:30h,  dok će se za djecu školske dobi odvijati u terminu od 17:30 h do 18:30 h.

Zašto je ples veoma značajan u predškolskoj i školskoj dobi? Ples je dio umjetnosti. Djeca će imati priliku istražiti svoju kreativnost, ali i naučiti koncepte glazbe i ritma. Sudjelovanje u plesnim predstavama djeci daje samopouzdanje i vjeru u sebe da mogu nešto postići. Kroz razne plesne tehnike i kreativne sadržaje djeca će se upoznavati s tijelom, pokretom i prostorom, usvajati osnovne plesnih tehnika baleta, suvremenog plesa, jazz dance i hip hop tehnika te upoznati plesnu umjetnost na jedan kreativan i zabavan način.

Pokret je jezik kojim govorimo svi. Pokret je univerzalan jezik koji pripada svima.Potrebno je slušati, slušati bez upadica, slušati bez prosudbi, slušati u tišini i dopustiti pokretu da prođe tijelom baš sada, jer je sve u nama i oko nas u pokretu, stalnom pokretu. Tada tijelo ne laže, jer sluša svoju istinu i iskazuje ju.

Slušajući otkucaje svog srca možemo plesati ples života, koji iziskuje pokret, pokretljivost i prilagodljivost, koreografiju u stalnoj mijeni.

plesna radionica

 

Cijena programa je 200,00 kuna, a prijave možete izvršiti na recepciji gradskih bazena Cerine, ili pozivom na broj recepcije: 048/240-570.

 

Program plesne radionice uključuje tematske cjeline kao što su:

 

  1. Priprema prostora za rad
  2. Upoznavanje s tijelom i pokretom te zagrijavanje tijela kroz igru
  3. Osvještavanje tijela te doživljaji i iskustvo
  4. Razne vježbe za razvijanje doživljaja (vizualnog, auditivnog, taktilnog…)
  5. Kreativno izražavanje kroz glazbu i provjera kvalitete i dinamike dječjih pokreta
  6. Spajanje plesnih sekvenci u cjelinu i slobodno stvaranje odnosno improvizacija

 

Cilj svake cjeline kreiranje je plesnog pokreta koji će poslužiti stvaranju koreografije, razvoju motoričkih sposobnosti te jačanju muskulature. Glazba će služiti kao poticaj za kretanje i pomagat će pri uživljavanju u plesne uloge.