U organizaciji Grada Koprivnice jučer je na bazenima Cerine započeo ljetni kamp u sklopu projekta „Kampom do jednakosti“ koji sufinancira Zaklada „Hrvatska za djecu“. Riječ je o projektu koji kroz zimski i ljetni kamp uključuje 40-ero djece u dobi od 6 do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice.

Ljetni kamp trajat će sve do 15. srpnja na bazenima Cerine, a provodit će se u terminu od 10:00 do 16:00 sati. Sam kamp sastojat će se od tri programa: „Sportski kamp“, „Kreativno-edukativni kamp“ i „Aktivni odmor“ (tzv. Igre na vodi). Osmišljene aktivnosti složene su na način da djeca upoznaju sportove s kojima se inače nemaju priliku susretati.

 

Na ljetnom kampu sudjeluje 20-ero djece u dobi od 6 do 12 godina koja će kroz pet dana sudjelovati u raznim aktivnostima i sportovima. Prvi dan djeci su uručeni ruksaci u kojima ih je dočekala potrebna oprema za ljetni kamp. O sigurnosti djece za vrijeme boravka u kampu brinut će kineziolozi, animatori i ostalo stručno i educirano osoblje bazena Cerine.

 

Ovaj događaj realiziran je uz financijsku podršku Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.