Zajednica športskih udruga grada Koprivnice ove godine provodi projekt pod nazivom „Plivanjem do jednakosti u gradu Koprivnici“  koji  je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta.

Dugogodišnjim radom i iskustvom sa svim dobnim skupinama projektom “Plivanjem do jednakosti u gradu Koprivnici” želi se postići da sva djeca iz dječjih vrtića unutar desetosatnog boravka u vrtiću kroz malu školu plivanja, svi učenici trećih razreda kroz obuku neplivača, te članovi udruge Veliko srce koji će se uključivati kroz integraciju u projekt, imaju mogućnost besplatnog sudjelovanja u programu zbog toga što nema nikakvog dodatnog financijskog opterećenja za roditelje. Na taj način djeci je osigurana jednaka mogućnost sudjelovanja u programu bez obzira na socijalni status ili tjelesnu poteškoću.

U program male škole plivanja uključeno je 202 djece predškolske dobi i to osam predškolskih skupina iz DV Tratinčica i dvije predškolske skupine iz DV Igra koji će proći 20 sati programa obuke male škole plivanja.

Ujedno će se u projekt uključiti i šestero djece predškolske i školske dobi s poteškoćama u razvoju, a koji su članovi udruge “Veliko srce”, te deset djece s poteškoćama u razvoju koji su polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce”. Prilikom procesa integracije, oni će biti prema uzrastu raspoređeni u grupe zajedno s djecom bez poteškoća. Djecu s poteškoćama u razvoju voditi će njihovi treneri i volonteri, a preostali dio programa odraditi će sa svojom dobnom skupinom.

Program je besplatan za sve sudionike projekta, a provodi se na Gradskim bazenima Cerine do kraja 2023. godine.