Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve“ po prvi je puta van svoje zagrebačke središnjice održao redovnu sjednicu članstva i to u prostorima RK Podravke u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“. Ovom gestom, još jednom je potvrđeno da s pravom Koprivnicu nazivamo i Gradom sporta. Uz redovno izvješće, na sjednici se između ostalog raspravljalo o sve većoj važnosti i popularizaciji amaterskog i rekreativnog sporta te klubova koji djeluju na području grada i županije. Prezentiran je i projekt Festival sportske rekreacije koji će se ove godine po drugi puta održati na Šoderici i to u subotu, 25. svibnja 2019. godine.

IMG_3466IMG_3472IMG_3476IMG_3480IMG_3487IMG_3492IMG_3499IMG_3504IMG_3506IMG_3510IMG_3516IMG_3515IMG_3525
Povodom spomenutih događaja na Gradskim bazenima Cerine održana je i konferencija za medije na kojoj su prisustvovali koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Udruge za sportsku rekeraciju Grada Koprivnice „Sport za sve“ Slavko Dedi i predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Vladimir Findak.
„Vrh zdravog života je kretanje i vježbanje. Sve druge biotičke potrebe za hranom, tekućinom i snom mogu se substituirati, za kretanje je nema. Zašto? Zato jer je čovjek stvoren za kretanje, a ne za nekretanje“, istaknuo je između ostalog profesor emeritus Vladimir Findak.
Profesoru Findaku i ostalim članovima HSSR-a na dolasku u Koprivnicu, Ivanu Palu i Slavku Dediju na inicijativi i organizaciji, gradonačelnik Mišel Jakšić je posebno zahavalio jer su na taj način pokrenuli jednu novu sportsku priču u našem gradu i županiji.
„S obzirom na našu veličinu, izuzetno smo ponosni kad sve zajedno zbrojimo i oduzmemo, da je Koprivnica definitivno Grad sporta. Uz vrhunske profesionalne rezultate Slaven Belupa i RK Podravka Vegete, tih rezultata ne bi bilo bez snažne Zajednice sportova Grada Koprivnice, koju zaista snažno podržavamo. Konstantno ulažemo u infrastrukturu, ulažemo u sportske amatere i rekreativce na tjednoj i mjesečnoj bazi te mi je zbog toga posebno drago da danas pričamo o ovoj temi jer na taj način možemo osigurati budućnost vrhunskog sporta u našoj Koprivnici. I još nešto što bih želio podijeliti sa vama. Grad Koprivnica ima više amaterskih nogometnih klubova od Rijeke, Splita i Osijeka te više doslovno nema niti jednog sporta u kojem naše sportašice i sportaši nisu zastupljeni“, rekao je u svom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić.
Razgledavanjem cijelog kompleksa Gradskih bazena Cerine, članovi HSSR-a završili su svoj boravak u Koprivnici.