Uklješten Vam je živac? Imate bolna leđa ili trnce u rukama i nogama? Gradski bazeni „Cerine“ i „Atlas – Babić“ pripremili su nešto za Vas.
Radi se o centriranju kralježnice metodom namještanja atlasa, i to bezbolno i efikasno.

Atlas(C1) je prvi vratni kralježak i kod 98% ljudi ne nalazi se u svom prirodnom ležištu te time i dolazi do brojnih smetnji: migrene, glavobolje, vrtoglavice, smanjene energije, bolovima u leđima, oštećenja diskova, različite dužine nogu i ruku pa čak i loše spavanje.

Danas su bolovi u leđima jedan od najčešćih razloga posjeta liječniku te čest razlog izostanka s posla. Bolesti kralježnice, osim što stvaraju velike zdravstvene tegobe, predstavljaju i veliki socijalni problem: troškovi bolovanja, liječenja i rehabilitacije mogu biti vrlo visoki. Nepravilan položaj atlasa može rezultirati i nerazmjerom u dužini nogu (stanje u kojem je jedna noga kraća od druge). Takvi simptomi u većini slučajeva mogu nestati nakon kratkog i bezbolnog tretmana korekcije atlasa.

05f568d0532f9f592621 atlas-300x294 atlasprofilax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehnika koju primjenjuje „Atlas – Babić“ kod korekcije atlasa je ručna dok je metoda neinvanzivna i bezbolna, a postupak jednostavan i brz. Nakon primjene ove metode dolazi do stanja u kojem kralježnica sama sebe dovodi u pravilan položaj pa mnogi problemi i dugogodišnji bolovi nestaju. Pozitivne primjene nakon korekcije atlasa kasnije se odražavaju na fizičkoj razini te ovise o volji pojedinca.

 

Prednosti pravilno namještenog atlasa mogu biti mnogobrojne kao i problemi koji mogu nestati nakon tretmana, a to su:

  • Uklanjanje problema s kralježnicom i leđima
  • Nestanak učestalih glavobolja, migrena i vrtoglavica
  • Nestanak bolova u vratu i leđima
  • Uklanjanje problema vezanih za disbalans kukova
  • Uklanjanje problema vezanih uz kraću nogu

 

cervikalna-radikulopatija1

Ako se atlas nalazi u nepravilnom položaju dolazi do pritiskanja krvnih žila i samim time smanjenom količinom dotoka krvi u mozak što može dovesti do niza neželjenih posljedica. Dovođenjem atlasa u optimalan položaj dolazi do bolje koordiniranosti cijelog organizma, a time i zapravo općeg psiho-fizičkog stanja.

Sve dodatne informacije i predbilježbe možete obaviti pozivom na broj 098/744-980 ili posjetom web stranice: www.atlas-babic.hr