Novi program rekreacije za svakog pojedinca. Program su osmislile Jelena Matijaško, voditeljica plesnih tehnika, licencirani pilates instruktor i Ida Šipek, dipl.psiholog.
Uslijed opterećenosti u svakodnevnom životu i nakupljanja stresom, tijelu je potrebna relaksacija, promjena načina života. Ples nije samo način zabave već predstavlja i jedan oblik terapije. Ples je kao takav danas vrlo popularan u cijelome svijetu. Plesni voditelji usredotočuju se na poboljšanje samopoštovanja, slike o tijelu, upravljanje stresom, poboljšanje pokretljivosti. Poboljšavaju se funkcije svih organskih sustava. Ples utječe na emocionalnu, kognitivnu, fizičku i društvenu integraciju pojedinca.

Kad kroz ples pronađete potpuni dodir s duhom, to je jedno potpuno novo iskustvo. Ritam je jezik duše, nažalost danas zaboravljen jezik, jer mi uglavnom živimo izolirani od svoje duše. Mi živimo u glavi i često dozvoljavamo negativnim mislima da nam budu vodilja. Svi smo željni riješiti se emocionalnog utega depresivnih i potisnutih osjećaja, misli, stavova. Prepuštanje ritmu jedan je od načina da to postignemo.

balance-body-exercise-35990

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zašto BODY&SPIRIT BALANCE©
Program predstavlja kombinaciju plesnih tehnika ( modernog suvremenog plesa, baleta, lirskog jazz-a), psihosomatskih vježbi koje jačaju i usklađuju djelovanje tijela dok se velika pozornost daje tehnici disanja te usredotočenosti na pokret. Povezivanje daha s fluidnim, mekanim i kreativnim pokretima, vježbe balansa koje su preduvjet za pravilno izveden pokret i koje istodobno umiruju naš um. U toku sata dolazi do zaustavljanja misli, postiže se lakoća pokreta i daha, tijelo postaje fleksibilno, um smiren, a duh snažniji. Osigurava se vrijeme za opuštanje, kretanje, istraživanje sebe i svega onog što želimo biti.
Izražavanje kroz pokret, ples i glazbu pruža nam mogućnost upoznavanja s tijelom, umom i dušom.

Rezultati:

·Reducira se stres, napetost, psihosomatske poteškoće (glavobolje, nesanice i sl.).
·Učimo kako osvijestiti emocije u tijelu i kako reagirati tijelom na doživljaje oko nas.
·Učimo kako se boriti protiv sila koje nas žele izbaciti iz ravnoteže.
·Povećavamo svjesnost, gracioznost, ljepotu, lijepo držanje, samopouzdanje te ljubav prema sebi.

U svakom tijelu živi ritam i on pleše u našoj duši i to je čista iscjeljujuća energija.  Ako radite na tijelu radite i na duši jer jedno bez drugog ne ide. Tijelo se umara. Duša se također može umoriti od raznih emocija, raznih situacija. Održavajte sklad da bi živjeli u skladu.

TERMIN: petkom u 18:00 sati

FB_IMG_1532714903608