Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije, zdrave napitke te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

7. travnja, u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana Zmajići iz Dječjeg vrtića Tratinčica uz pratnju odgajateljica Jelene Matijaško i Jelene Premec. Mališanima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama uz stručno vodstvo kineziologa.

U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv.“pijane naočale“. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

Gošće iznenađenja bile su rukometašice iz rukometnog kluba Podravka Vegeta koje su izmjerile tlak i razinu šećera u krvi te isprobale pijane naočale. Nakon mjerenja dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih i povrtnih smoothia koje je pripremio Smutek domaći kutek. Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim smoothiem od maline i šumskog voća i povrtnim smoothiem od koprive.

Gradski bazeni Cerine i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje  kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.