Uz degustaciju hranjivih i zdravih napitka te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv. “pijane naočale“. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

Gosti iznenađenja bile su rukometašice iz rukometnog kluba Podravka Vegeta te nogometaši NK Slaven Belupa i NK Koprivnice koji su izmjerili tlak i razinu šećera u krvi te isprobali pijane naočale. Nakon mjerenja dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih smoothia koje je pripremio Smutek domaći kutek te Podravkini Dolcela Hi protein shakovi koji su idealni za oporavak mišića nakon treninga. Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim vitaminskim i energetskim smoothiem te isprobati Hi protein Dolcela shakove raznih okusa: brownie, cookie, cheesecake malina i tiramisu koji uz bogatstvo proteina sadrže samo prirodne šećere pa se u njima uživa bez grižnje savjesti.

Gradski bazeni Cerine i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.