Uz degustaciju hranjivih i zdravih smoothie napitka te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv. “pijane naočale“.

Gosti iznenađenja bile su rukometašice iz rukometnog kluba Podravka Vegeta te nogometaši NK Slaven Belupa koji su izmjerili tlak i razinu šećera u krvi te isprobali pijane naočale. Nakon mjerenja dočekalo ih je zdravo osvježenje hladno prešanih sokova i  voćnih smoothie napitaka koje je pripremio Smutek domaći kutek.

Svjetski dan zdravlja obilježili su i mališani iz područnih objekta dječjeg vrtića Igra iz Rasinje i Drnja te umirovljenice Kluba za starije osobe Mariška.

Gradski bazeni Cerine i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.