Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije, savjete nutricionista, zdrave napitke te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

IMG_0478 IMG_0495 IMG_0501  IMG_0076

 

 

 

 

 

 

6. travnja, u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana iz Dječjeg vrtića Tratinčica te učenici nižih razreda Osnovne škole Braća Radić kojima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama.

Gosti iznenađenja bile su rukometašice iz Rukometnog kluba Podravka i Klub Tajlandskog boksa Samurai Koprivnica čiji je predstavnik Vinko Peharda. Djeci su prikazivane vještine Tajlandskog boksa.
Nakon rekreacijskog programa, dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih i povrtnih smoothia koje je pripremio Podravkin gastro promotor uz korisne savjete nutricionista o zdravoj prehrani.

IMG_0088 - Copy IMG_0033 IMG_0020IMG_0568

 

 

 

 

 

 

 

 

Promocija zdravlja nastavila se i 7.travnja od 15:00 do 17:00 sati, u predvorju bazena gdje su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa mjerili tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv.“pijane naočale“. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

 

 

IMG_0585 IMG_0586 IMG_0601
Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim i povrtnim smoothiem koje je pripremio Podravkin gastro promotor te vrhunske i zdrave napitke, proteinske shakeove Sonne Sporta, specijalizirane trgovine sportske i zdrave prehrane.

 

 

 

Svjetski dan zdravlja posjetili su dečki iz RK Koprivnica-Hangar 18 i cure iz RK Podravka Vegeta, a u sklopu promocije zdravlja održana je i humanitarna akcija Udruga volontera Podravke Puls, nazvana Ubaci i ti za tricu iz kolica.
Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju specijaliziranih invalidskih kolica za igranje košarke, za članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica.
Gradski bazeni Cerine, Grad Koprivnica i partneri brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje, kao i besplatne kontrole, kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.