11. plivački kup grada Koprivnice u organizaciji ‘PK Cerine’ ove godine okupio je oko 330 plivača iz 15 klubova (Medveščak, Mladost, Dubrava, ZPK, Sisak Janaf, Olimp-Zabok, Virovitica, ČPK, Međimurje, Peraja, Barok, Cerine, Trešnjevka, Gorica, Vitae). Startalo se 1098 puta, u disciplinama 100 mješovito, 100 slobodno, 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno i 50 prsno.
Za PK Cerine nastupila su 33 plivača i plivačica, a najviše su se istaknuli Petar Domanovac sa srebrnom medaljom u 50 prsno, Marija Belčić s 4. mjestom u 50 leptir, i Erik Petrić s 4. mjestom na 50 leptir i 100 slobodno.

Plivače su vodile trenerice Lana Kovač i Martina Gregurek, a Tomislav Sinjeri je otvorio natjecanje. Otvaranju natjecanja prisustvovao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, članovi uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan i voditeljica bazena Sonja Šafar.

Najvrjedniji rezultat u ženskoj konkurenciji imala je Tea Brakić iz Dubrave i Matej Bračko iz Međimurja.

U organizaciji natjecanja sudjelovali su Tomislav Sinjeri, Tomislav Kovačević, Nikola Domanovac, Lana Kovač, Predrag Žagar, Matija Rušak, Goran Rihtarić, Marija Pamuković i Martina Gregurek. Zahvale od strane ‘PK Cerine’ idu prema Podravci koja je osigurala poklone za sve natjecatelje, Kalimeru koji se pobrinuo za organizacijski odbor te Zajednici sportskih udruga grada Koprivnice i Komunalcu. Čestitke svim plivačima.

Tekst: PK Cerine