Često nailazimo na brojne predrasude o pilatesu. Kako je pilates isključivo program treniranja za žene, nerijetko se pilates definira i kao lagana tjelovježba za žene s velikim loptama. No isto tako sve češće i češće susrećemo muškarce kojima je primarni cilj izgraditi što veću mišićnu masu, a nikako da postignu veću fleksibilnost, imaju slab abdomen, bolove u leđima i vratu…. 

Zadnjih dvadeset godina Pilates metoda doživjela je mnoge promjene, mijenjajući svoje tradicionalne postavke sukladno novim saznanjima o tijelu i pokretu.

Osuvremenjivanjem metode utjecalo se na njezinu raširenost i primjenjivost te je danas sastavni dio kondicijske pripreme mnogih sportaša, s ciljem prevencije sportskih ozljeda i poboljšanja sportske izvedbe.

Pilates se preporučuje :

  • muškarcima i ženama neovisno o dobi i fizičkoj spremnosti
  • rekreativcima koje žele poboljšati vitalnost kralježnice i opću mobilnost tijela
  • sportašima kao prevencija sportskih ozljeda i poboljšanja sportske izvedbe
  • osobama u rehabilitaciji s ciljem što brže integracije u svakodnevno funkcioniranje kao i podrška u bržem oporavku
  • trudnicama za brži oporavak nakon poroda i za unapređenje psihofizičkog stanja za vrijeme trudnoće

 

U Sportskom centru Cerine pilates redovito pohađa muška populacija, rekreativci i sportaši.

Pilates-scc“Za mene i većinu iz 50+ populacije kretanje ili neka vrsta vježbanja je od velike važnosti. Većina nas nije za neke zahtjevne ili intenzivne pothvate. Pilates je odličan izbor jer kod mene je vratio pokretljivost bez otpora i bolova,povećanu snagu i više energije. Na pilates idem sa suprugom, u dvoje je lakše održati kontinuitet koji je potreban da se postigne očekivani rezultat. Pilates nam vodi Jelena, simpatična i stručna, odlično dozira vrste i intenzitet vježbi.”, rekao je Mladen Osrečak naš redovni polaznik  Stott Pilates Essential programa.

„Velik dio vrhunskih sportaša od Lebrona Jamesa, Andy Murraya, Garetha Balea koristi metode pilatesa u svojim kondicijskim treninzima pa mislim da je to dovoljan argument da se razbije predrasuda o pilatesu kao tjelesnoj aktivnosti samo za žene“, rekao je Marko Blažeković, profesor kineziologije, kondicijski trener i naš rado viđen polaznik Stott pilates programa.

 

 

Stott pilates metodu primjenjuje i mladi nogometaš Filip Srpak. Nakon ozlijede odlučuje se za inteligentan trening. Pilates metodom želi usavršiti tehniku pravilnog disanja koja vodi boljoj stabilizaciji tijela prilikom izvođenja vježbi.

Danas u svjetskim metropolama oko 30% vježbača  pilates programa čini muška populacija.

Pozivamo Vas u Sportski centar Cerine da isprobate na vlastitom tijelu sve prednosti ovakvog oblika vježbanja i brige za vlastite tijelo.

IMG_20170123_220207