Ljetni kamp na Cerinama, prvi od četiri koji će se ovog ljeta održati na bazenima, počeo je ovog ponedjeljka, a već od prvog dana djeca su aktivno krenula u sve radionice koje smo im pripremili.

Košarka, slikanje i igre na vodi samo su dio aktivnosti koje se tijekom cijelog tjedna, u terminu od 10 do 16 sati, provode na bazenima uz stručno vodstvo kineziologa i iskusnih vanjskih suradnika. Najviše pažnje privukao je trening mačevanja koje je u Kampu održao poznati Mačevalački klub Rapir, jedan od najstarijih mačevalačkih klubova u Zagrebu. Osim tradicijom, MK Rapir je uvijek prednjačio ispred drugih klubova osvojenim zlatima na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Hrvatske te je godinama bio proglašavan najuspješnijim klubom u Hrvatskoj u disciplini floret. Mačevalački klub „Rapir“ je član Hrvatskog mačevalačkog saveza i Mačevalačkog saveza Zagreb. Zanimljivim igrama djeca su se upoznala s osnovama mačevanja, a i sama su se okušala u ovom tradicionalnom i vrlo cijenjenom sportu.

Ovotjedni Ljetni kamp traje do petka, a već od ponedjeljka počinje novi Kamp. Prijave za sljedeći termin od 4. do 8. srpnja traju do petka, 1. srpnja.

Vidimo se na Bazenima Cerine!