Zajednica športskih udruga grada Koprivnice ove školske godine organizira obuku neplivača na gradskim Bazenima Cerine. Obuka je namijenjena učenicima 3. razreda osnovnih škola i traje dvadeset školskih sati, odnosno pet dolazaka po četiri sata.

Provođenje obuke početi će u ponedjeljak, 04. ožujka koja će trajati sve do polovice lipnja. U prijepodnevnom terminu obuka će se održavati od 8:00 do 12:00 sati te od 13:00 do 17:00 u poslijepodnevnom terminu od ponedjeljka do petka. Sveukupno 520 mališana iz 24 Osnovne škole s područja Grada i Županije pristupiti će obuci koju će provoditi profesori kineziologije i viši sportski treneri s položenim predmetom plivanja, uz prisutnost spasioca. Više informacija možete saznati na internet stranicama Zajednice športskih udruga grada Koprivnice www.zsu-kc.hr, te Bazena Cerine, bazeni-koprivnica.com i www.facebook.com/bazeni.cerine/.

obuka neplivača -Sv.I.Žabno 004 obuka neplivača -Sv.I.Žabno 010 obuka neplivača -Sv.I.Žabno 012 obuka neplivača -Sv.I.Žabno 015

 

 

 

 

 

 

 

Plivanje je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, posebno za djecu i jedna je od osnovnih ljudskih potreba jer neznanje plivanja može dovesti do neželjenih posljedica kao što je utapanje. Danas biti neplivačem i ne poznavati osnove plivanja, uskraćene su sve aktivnosti koje se vežu uz vodu poput ronjenja, spuštanje niz tobogan, bavljenje vodenim sportovima i slično.

Vrlo je važno već u najranijoj dobi kod djece usaditi zdrave navike. Plivanje je ujedno i druženje, kvalitetno iskorištavanje slobodnog vremena, jačanje samopouzdanja s pozitivnim utjecajem na psihosocijalni i fizički razvoj djeteta.

Iz Zajednice športskih udruga grada Koprivnice poručuju, da se vesele novoj obuci neplivača te se zahvaljuju svim korisnicima što će podržati osnovnoškolce u njihovom novom životnom izazovu.

I na kraju, mole se građani, korisnici Bazena Cerine za razumijevanje jer će neke staze i dio rekreacijskog bazena biti zauzeti, ali sve u svrhu učenja osnovnoškolaca plivanju.