Zajednica športskih udruga grada Koprivnice u suradnji s Bazenima Cerine provodi projekt ‘Plivanjem do jednakosti u gradu Koprivnici’ kojeg sufinancira Ministarstvo turizma i sporta. Osnovni cilj programa za djecu vrtićke dobi kroz malu školu plivanja je privikavanje djece na vodu, savladavanje straha od vode i učenje o sigurnosti na vodi te snalaženje u hitnim situacijama. Djeca se upoznaju sa svim plivačkim tehnikama i učenjem plivanja proizvoljnom tehnikom.

Dugogodišnjim radom i iskustvom sa svim dobnim skupinama projektu je cilj postići da sva djeca iz dječjih vrtića kroz malu školu plivanja, svi učenici trećih razreda kroz obuku neplivača te članovi udruge Veliko srce koji će se uključivati u projekt imaju mogućnost besplatnog sudjelovanja u programu zbog toga što nema nikakvog dodatnog financijskog opterećenja za roditelje, što je jedan od ključnih faktora neuključivanja djece u slične programe. Na taj način osigurava se djeci jednaka mogućnost sudjelovanja u programu bez obzira na socijalni status ili tjelesnu poteškoću.

Projekt ‘Plivanjem do jednakosti’ provodi se od 20. rujna do 30. studenog od 9:00 do 11:00 sati te od 11:00 do 13:00 sati. Svaka grupa provodi dva sata na bazenu, a ukupno trajanje programa je dvadeset sati ili deset dolazaka. Program obuke provode diplomirani kineziolozi s višegodišnjim iskustvo u radu s djecom. Grupe od petero djece s jednim kineziologom formirane su ovisno o predizanju plivanja koje se utvrđuje kod prvog dolaska na bazen. Svaka grupa dobila je kapice za plivanje različitih boja kako bi im se još više osigurala sigurnost i prepoznatljivost u samom bazenu. Do bazena djecu prate odgajateljice iz vrtića koje su u prostoru bazena trenerima dostupne tijekom cijelog trajanja obuke.