Naš trener Luka pripremio je za danas funkcionalni trening u kojem će, vjerujemo, uživati svi iskusni, ali i vježbači početnici.

Luka Stanišić apsolvent je na Kineziološkom fakultetu, smjer fitness. Radi kao fitness trener u Sportskom centru Cerine u kojem je posvećen vođenju svih grupnih programa te individualnim treninzima i treninzima „1 vs 1“ u teretani.

Funkcionalnim treningom utječe se na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), na razvoj energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase.

Uz trening preporučamo čaj od đumbira

Čaj od đumbira je jako učinkovit u poboljšanju apsorpcije hranjivih tvari iz hrane. Također može ublažiti nadutost i plinove. Kod nekih ljudi se pokazalo da čaj od đumbira ima pozitivan učinak na reguliranje apetita. Protuupalna svojstva čaja od đumbira su već vrlo dobro poznata. Upravo zbog toga je savršen za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Đumbir se može nanositi i površinski, što se pokazalo učinkovitim kod osoba koje pate od artritisa. Ako patite od alergija, upale sinusa, gripe ili prehlade, čaj od đumbira vam može pomoći u ublažavanju tegoba dišnog sustava, a sadrži i antioksidante koji pomažu u jačanju imunološkog sustava.

Kako napraviti čaj od đumbira?
Za čaj od đumbira će vam trebati svježi đumbir i filtrirana voda. Ostali sastojci su opcionalni, ali će okus čaja biti bolji uz malo meda i limuna. Na 2 šalice vode ide 1 žlica naribanog đumbira.
Ogulite đumbir i naribajte ga pomoću ribeža. Pustite da voda proključa, u vodu stavite đumbir i pustite da stoj 10 minuta. Procijedite i popijte.

Izvor:Centar zdravlja.hr

Kliknite na link i vježbajte s Lukom.

Tim Sportskog centra Cerine vas pozdravlja i pruža vam podršku u vremenu kada vam je najpotrebnije.

Zajedno smo jači!

Budite FIT, perite ruke, čuvajte sebe i druge!