Program vježbi za trudnice vezan je uz tjelesnu pripremu za porod te jednostavno dobar osjećaj trudnice. U tijeku su prijave na recepciji Gradskih bazena Cerine, a program započinje 02. ožujka 2021. godine.

Cilj skupnih vježbi u trudnoći je održavanje kondicije trudnica, priprema mišića koji će aktivno sudjelovati tijekom poroda, kao i u poslije porođajnom dobu. Osim toga vježbanjem u trudnoći postiže se pravilno držanje i disanje, dolazi do poboljšavanja kardiovaskularnih sposobnosti organizma, uspostavlja se i olakšava nadzor tjelesne težine. Ne treba umanjiti ni psihološke čimbenike čiji se pozitivni učinci osjete u pripremljenosti žene za akt poroda te pozitivnim stavom koji se razvija dijeljenjem najljepših trenutaka očekivanja majčinstva s grupom.

Pozitivni učinci vježbanja u trudnoći su: poboljšanje cirkulacije, otpornost na zamor, snažniji leđni mišići a samim time i bolje držanje tijela, smanjenje stresa, manje nakupljanje masnog tkiva, priprema za porod, brži oporavak nakon poroda, brži povratak na težinu prije poroda.

Vježbe se provode dva puta tjedno u trajanju od sat vremena u dva termina utorkom i četvrtkom u 15:00 sati pod vodstvom licenciranog trenera, a za prisustvovanje vježbama potrebna je potvrda liječnika o sposobnosti trudnice da sudjeluje u navedenim vježbama. Cijena mjesečnog programa iznosi 200,00 kn.

Sve informacije i rezervacije na recepciji bazena Cerine ili na broj telefona 048/240-570.