Toksini se nagomilavaju u tijelu iz hrane i pića koje unosimo u sebe, ali i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo pati. Tada je potrebno očistiti tijelo.
Nagomilavanje toksina u organizmu s vremenom može uzrokovati zdravstvene probleme – od najmanjih poput loše probave i manjka energije, do ozbiljnijih – poput artritisa, alergije i srčanih bolesti.

Da biste se riješili toksina i spriječili zdravstvene probleme, redovito radite čišćenje organizma.

Čišćenje organizma pomoći će vratiti prirodnu ravnotežu, energiju, koncentraciju i pozitivan stav. Ali to nije sve – redovito čisteći organizam možete spriječiti mnoge bolesti.

Sauna je najjednostavniji način čišćenja organizma, a primijeniti ga može svatko.

Saune se već odavno koriste u mnogim kulturama. Znojenje i sauna su oduvijek bili povezani s dobrim zdravljem i procesom iscjeljivanja.

IMG_9795 IMG_9796 IMG_9800 IMG_9805

 

 

 

 

 

 

 

Kako djeluje sauna?

Sauna podiže tjelesnu temperaturu za nekoliko stupnjeva. Povišena tjelesna temperatura, ubija bakterije, viruse i parazite u krvi i tkivima te potiče proces znojenja.

Sa znojenjem, u tijelu se tope masne naslage u kojima su najčešće zarobljeni toksini. Toksini se oslobađaju i napuštaju naše tijelo kroz kožu, putem znoja.

Osim čišćenja organizma, sauna potpomaže mršavljenju, poboljšava cirkulaciju, oslobađa od stresa i poboljšava izgled kože.

 

Kako koristiti saunu?

U svrhu čišćenja organizma, koristite saunu 2-3 puta tjedno. Boravak u sauni bi trebao trajati 15-30 minuta. Prije i nakon boravka u sauni pijte više tekućine, najbolje mineralne vode.

Sauna se ne preporučuje trudnicama i osobama koje boluju od visokog tlaka, multiple skleroze i srčanih bolesti.

 

U Spa centar Cerine možete birati između 3 vrste sauna – finska, bio i infracrvena te spa i relax zone koja služi za opuštanje i nudi niz raznovrsnih masaža.

Dođite, odvojite malo vremena za sebe i pomognite svom tijelu u borbi protiv toksina u Spa centru na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici.