Grad Koprivnica održao je u petak završnu konferenciju projekta „Kampom do jednakosti“ koji je sufinancirala Zaklada „Hrvatska za djecu“ temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata od 17. svibnja 2021. godine.

Radi se o projektu koji je Grad Koprivnica provodio na Bazenima Cerine gdje su u dva kampa, jednom u zimskom, a drugom u ljetnom terminu, sudjelovala djeca od 6 do 12 godina iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja grada Koprivnice. Cilj je bio za 40-ero djece omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena osmišljavanjem petodnevnih programa tijekom zimskih i ljetnih praznika koji sadržavaju edukativne, sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti.

Na završnoj konferenciji okupljenima se obratila ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je naglasila važnost ovog malog, ali za djecu vrlo potrebnog projekta. Sonja Šafar, voditeljica Bazena Cerine i Maja Hlebar, voditeljica projekta, predstavile su detalje projekta vrijednog 60.795,69 kuna, od čega je 46.665,99 kuna, odnosno 76,76 % sufinancirala Zaklada „Hrvatska za djecu“.

Dalija Škapul, voditeljica zimskog i ljetnog kampa na Bazenima Cerine, prezentirala je okupljenima aktivnosti u kojima su djeca svakodnevno sudjelovala, a bile su osmišljene kroz tri programa: Sportski kamp, Kreativno-edukativni kamp i Aktivni odmor. Period implementacije projekta je od 1.11.2021. do 31.8.2022. godine.