Preduvjet zdravog starenja jest održanje tjelesne forme. Ne morate dizati teške utege niti trčati maratone, dovoljno je izabrati aktivnost u kojoj ćete uživati.

Za starije osobe tjelesna aktivnost je lijek za ugodan i zdrav život. Nemojte smišljati izgovore poput nemam vremena, nisam dobrog zdravlja, ništa ne znam o sportu i slično. Odredite svoje ciljeve  i izaberite program na Cerinama koji vas najviše ispunjava.

Vježbe u vodi za zlatnu dob
Uz kupnju ulaznice za bazen 2 sata (17,00 kn) u prijepodnevnom terminu gradski bazeni Cerine pripremili su program korektivnih vježba u vodi za umirovljenike.

Termini: utorak i četvrtak 9:30 – 10:00 sati
Voditelj programa: Dalija Škapul

Program se odvija u rekreacijskom bazenu. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijskim ili rehabilitacijskim vidom korektivnog vježbanja u vodi. Voditelj provodi korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja koje djeluju iznimno povoljno na lokomotorni sustav poboljšavajući i povećavajući mišićnu snagu, izdržljivost i opseg pokreta s mnogo manje opterećenja na same zglobove te poboljšavaju balans i ravnotežu.

Ovaj oblik vježbanja je postao vrlo popularan kod starijih osoba. Kao što je stvar i s plivanjem, voda smanjuje pritisak na vašim zglobovima i dozvoljava vam da gradite snagu i izdržljivost s vrlo malo lošeg utjecaja.

Trening snage i vježbe istezanja za zlatnu dob u dvorani
Trening snage najvažniji je element zdravog starenja jer će omogućiti održavanje mišićne mase istodobno održavajući naše kosti jakima. Snaga pokazuje najveći pad sa starenjem. Vježbe snage i izdržljivosti pomažu u radu krvožilnog sustava, održavaju srce, pluća i arterije. Također pomažu u zaštiti od bolesti poput dijabetesa.

Isto tako vrlo bitno je raditi na fleksibilnosti što postižemo vježbama istezanja i potičemo raspon kretanja u glavnim mišićnim skupinama.

Program se odvija u dvorani Sportskog centra Cerine. Namijenjen je svima koji imaju potrebu za rekreacijom te istovremeno poboljšati fleksibilnost i ravnotežu. Prednosti fizičke kondicije za starije osobe uključuju gubitak težine, jačanje kostiju, poboljšanje fleksibilnosti i ravnoteže te redukciju bolesti.

Termini: ponedjeljak i petak 10:00 – 10:45 sati  
Voditelj programa: Dalija Škapul

Cijena mjesečnog programa po osobi: 170,00 kn